top of page
pexels-life-of-pix-7763 (1).jpg

Mindfulness bewust aanwezig zijn

in dit moment

De dagen worden weken en de weken vliegen voorbij..... De tijd gaat snel! Wie herkent dit?

Met mindfulness leer je bewust in het hier en nu te zijn. 

 

Hoe werkt mindfulness? 

Mindfulness betekent: volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Je kunt het woord ‘mindfulness’ vertalen met opmerkzaamheid of aandachtigheid. Waar je aandacht is, daar ben je.

 

Bij de MBSR training (Mindfulness Based Stress Reduction) leer je om met je aandacht in het heden te zijn zonder dat je jezelf laat afleiden en zonder oordeel naar wat je voelt of denkt. Door deze 8 weekse cursus leef je intenser en bewuster en kun je je beter concentreren en ontspannen waardoor je minder stress ervaart.

 

Mindfulness is geschikt voor iedereen, jong of oud, met of zonder klachten. 

 

‘Ik heb nog nooit iemand ontmoet die niet gebaat zou zijn bij meer mindfulness in zijn leven,’

Jon Kabat-Zinn.

Bloem transparant 30%.png

Mindfulness voor en in de klas

Naast de algemene MBSR training (Mindfulness Based Stress Reduction) bied ik ook een Mindfulness training aan specifiek voor docenten.

“Mindfulness voor en in de klas” is opgebouwd uit 8 bijeenkomsten waarin we eerst aandacht besteden aan verschillende mindfulness oefeningen voor de docenten zelf. Na de 5e bijeenkomst brengen we mindfulness in de klas. Je leert hoe je met de klas verschillende mindfulness oefeningen kan doen, zodat de rust weer terug keert in de klas. De leerlingen leren zo op een speelse manier kennis maken met mindfulness. Dit helpt met het klassenmanagement en brengt naast rust ook een positieve ervaring met zich mee.

Mindfulness voor pubers

Met mijn ervaring als zorgcoördinator in het Voortgezet Onderwijs ben ik 4 jaar geleden begonnen met het opzetten van een groepscursus ‘Mind4u’.

Deze 8 weekse training richt zich op mindfulness voor pubers. Pubers hebben vaak een andere denkwijze en daarom richt deze mindfulness cursus zich speciaal op deze doelgroep. Op een laagdrempelige manier bied ik de oefeningen aan en gaan ze zelfstandig thuis aan de slag met verschillende meditaties. Het delen van ervaringen met elkaar tijdens de cursus en de snelle vooruitgang in o.a. concentratie, beter slapen en positievere gedachtes motiveren de jongeren om de oefeningen ook na de cursus te blijven doen. 

 

Voor meer informatie over het Mindfulness aanbod, prijs en datums kan je contact met me opnemen via de contactpagina..

bottom of page